Oppgave: Arbeidsoppdrag

De ulike bransjene i Restaurant- og matfag

Publisert: 04.10.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen:

  • Restaurant- og matfag gir mange muligheter → 12 ulike fag-/svennebrev

Yrkesportretter for restaurant- og matfag. Fotokolasj  Informasjon om oppgaven: 

 

I denne individuelle oppgaven skal du gjøre deg kjent med hvilke fag- og svennebrev det er mulig å ta innenfor RM-faget. Du skal skrive kort om hvert enkelt fag-/svennebrevområde. Oppgaven skal leveres skriftlig etter gitte kriterier innen angitt dato og blir vurdert med karakter i faget: Bransje, fag og miljø.

 


En kokk rører i en gryte på kjøkkenet. Foto.De forskjellige yrkene bruker ulike typer utstyr.

 


Bilde av en vinkelner med en flaske, og en gjest som lukter på vinen. Foto. Foto.Som servitør kan du utdanne deg videre til blant annet vinkelner.  

 

Oppgave

  1. Skisser en oversikt over alle fag-/svennebrevområdene.
  2. Ta for deg hvert enkelt fagområde og finn ut hva de produserer av tjenester og produkter.
  3. Nevn noe av utstyret som er spesielt for de ulike områdene.
  4. Er det mulighet for videreutdannelse i de ulike fagområdene? Nevn hvilken vei du kan gå.
  5. Er det god mulighet for å få lærlingkontrakt i de ulike fagområdene i vårt distrikt? (Nevn i hvilke fagområder det er enkelt/vanskelig å få jobb).

 

 

Oppgavekriterier

Lag et hefte eller en mappe med

  • framside og navn
  • innholdsfortegnelse
  • innledning
  • svar på oppgavene
  • avslutning
  • kildehenvisninger

 

 

Vurdering

Lav grad av måloppnåelse 2: Gjengi, påpeke viktige forskjeller mellom fagene

Middels grad av måloppnåelse 3-4: Forklare, sammenligne

Høy grad av måloppnåelse 5-6: Vurdere, begrunne, diskutere fordeler og ulemper

 

 

Relatert innhold