Oppgave: Arbeidsoppdrag

1-2-3 kok

Publisert: 23.09.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

Vurdering:

 

Hver gruppe blir vurdert ut fra

  • måltidets sammensetning
  • informasjonen om måltidet
  • smak, lukt og konsistens
  • borddekking

Elever på Kokk-og servitørfag som lager vaniljekrem. Foto.

Når dere velger matretter, må dere tenke på sunnhet, smak, konsistens og lukt.

 

Tallerken med pasta carbonara. Foto.Enkel pasta carbonara  

Informasjon om oppgaven

Dette er en oppgave hvor elevene må følge et budsjett og lage et sunt og riktig sammensatt måltid.

I denne oppgaven skal dere deles inn i små grupper, og hver gruppe skal forberede og lage et måltid etter eget valg på kjøkkenet. Dere bestemmer selv hvor stort eller lite måltidet skal være.

Oppgave

  1. Dere har kun X kroner til råvarer, og måltidet må dekke de nasjonale anbefalingene for energi: karbohydrater (50–60 E%), fett (20–30 E%) og proteiner (10–20 E%).
  2. Dere må utarbeide en handleliste og skrive ned framgangsmåte for matrettene, og overlevere dette til læreren en uke før kjøkkenleksjonen.
  3. Læreren vil gi informasjon om hvor mye tid hver gruppe får til å lage rettene på kjøkkenet. Det er viktig at dere beregner hvor lang tid dere har til rådighet, og hvor lang tid dere kommer til å bruke på å lage rettene og dekke bord.
  4. Gruppa skal også dekke et pent bord som passer med rettene dere har valgt å servere, og årstiden dere er inne i.
  5. I tillegg skal dere forberede informasjon om hvordan måltidet er sammensatt, hvilke vitaminer og mineraler det inneholder, og hvorfor deres måltid er et sunt og godt alternativ. Bruk kostholdsplanleggeren til å beregne måltidets sammensetning.
Relatert innhold

Aktuelt stoff for

Praktisk stoff