Oppgave

Mat fra andre land og verdensdeler

Publisert: 28.04.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

I restaurant- og matfagene må du ha kunnskap om mat fra forskjellige land.

 

De ulike landene og verdensdelene har hver sine særpreg og spesialiteter.

 

Kvinne holder liten globus i hendene. Foto.

Bilde av browniesAmerikansk mat: Elvis-brownies  

Bilde av egg kokt i te med chili og pølserAsiatisk mat: Egg kokt i te med chili og pølser, kinesisk mat som selges fra stort fat på gata i Shanghai, lokal spesialitet.  

Informasjon om oppgaven

I denne perioden skal vi arbeide med mat fra andre land og verdensdeler. Vi har valgt ut følgende land og verdensdeler: Asia, Afrika, Mexico og USA.

  • Oppgaven er praktisk og gjøres hovedsakelig i egnet praksisverksted.
  • Nederst på siden ligger det oppskriftshefter som inneholder forslag til menyer, og vi beregner én dag for hvert hefte.

 

UKE: ________ (fire dager i praksis – to uker).

Dag 1–4

  1. Klassen deles inn i grupper på 3–4.
  2. Klassen møter opp i grupperom.
  3. Gjennomgang av nødvendig fagstoff om de ulike kjøkken.
  4. Gjennomgang av dagens arbeid og skrive arbeidsplan.
  5. Etter gjennomgang møter alle på kjøkken/praksisverksted i korrekt arbeidsuniform.

Oppskriftshefte:

Forfatter: Ketil Lyngvær 

Afrika:

Forfatter: Ketil Lyngvær 

Asia:

Forfatter: Ketil Lyngvær 

Forfatter: Ketil Lyngvær 

Relatert innhold