Oppgave: Repetisjon

Teorioppgaver om servering

Publisert: 08.06.2016, Oppdatert: 07.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

Læringsmål

Lær deg de ulike serveringsmetodene samt hvorfor og hvordan du klargjør, rydder og serverer i restauranten.

 

 

En servitør holder et vinglass mot vinduet for å sjekke om det er rent. Foto. 

Engelsk servering. Foto. Engelsk servering foregår fra venstre side.

 

Flambering. Foto.Flambering  

Teorioppgaver om servering

Bruk fagstoffet under servering, og finn svarene på spørsmålene.

  1. Hva er engelsk servering?
  2. Hva er amerikansk servering?
  3. Hva er fransk servering?
  4. Hvilke fire serveringsteknikker inngår i russisk servering?
  5. Nevn tre grunner til at vi flamberer?
  6. Fra hvilken side av gjesten skjenker vi?
  7. Fra hvilken side av gjesten rydder vi av glass og tallerkener?
  8. Hva er gripebestikk?
  9. Nevn noen anledninger der vi bruker gripebestikk?
  10. Hva er 2. servise?
  11. Hva er en kuvert? 
  12. Skal salt og pepper være på bordet under hele måltidet?
  13. Hvordan er standardgrepet for bæring av tre tallerkener?
  14. Hvorfor polerer vi alt dekketøy?
Relatert innhold

Aktuelt stoff for