Oppgave: Arbeidsoppdrag

Dekke bord etter gitte menyer og temaer

Publisert: 07.06.2016, Oppdatert: 07.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

Husk å tilpasse bord og meny til anledningen. Gjesten(e) skal føle seg ivaretatt og betydningsfulle ved at anledningen er tilpasset akkurat deres ønsker og bestillinger.

Temaer kan være vår, høst, jul og påske. Bruk farger og blomster etter årstiden.

Et bord som er oppdekket til gullbryllup. Foto.

 

Servitør demostrerer bæreteknikk av glass. Foto.Bruk brett når du dekker på glass.  

 

 

Utstyr for å polere bestikk. Foto. Mice en place til polering av bestikk.  

 

 

Eksempel på trerettersmeny

Kremet blomkålsuppe

Helstekt entrecôte, sellerikrem, rotgrønnsaker, peppersaus, hasselbakt potet

Sjokoladefondant, sitronsorbet

Informasjon om oppgaven

I denne oppgaven får du oppgitt et bestemt tema og en meny av læreren, og du skal deretter pynte og dekke et bord som er innenfor kriteriene under. De varierer avhengig av om du velger en enkel lunsj til gullbryllup eller en trerettersmeny, og dette blir avgjørende for hvordan du skal dekke.

Læreren bør i forkant ha gjennomgått Menyspråket.

Læreren velger ut et tema og en meny til hver elev/gruppe.

Eksempel på temaer

  • konfirmasjon – gutt eller jente
  • gullbryllup
  • festmiddag
  • julelunsj

Meny

  • fireretters festmeny
  • treretters middag
  • toretters lunsj

Oppgave

  1. Dekk opp et bord etter det temaet og den menyen du har fått oppgitt.
  2. Bordet skal dekkes til fire personer.
  3. Pynt bordet slik at det passer til det oppgitte temaet/menyen.
  4. Bruk kriteriene under for å få et så bra resultat som mulig.

Du blir vurdert etter disse kriteriene:

  • plassering av bordet i lokalet
  • polering av utstyr
  • pålegging av duk
  • bruk av brett under oppdekking
  • tid
  • nøyaktighet
  • rett oppdekking i henhold til menyen
  • serviettbretting
  • om bordet er dekket etter gitt tema og anledning
Relatert innhold

Aktuelt stoff for