Oppgave: Arbeidsoppdrag

Temaoppgave Fjærfe

Publisert: 18.06.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Mål

  • Vurdere kvaliteten på råvarer og produkt, å bruke denne kunnskapen i praktisk arbeid
  • Følge og justere resepter og regne ut mengder og kostnader
  • Sette sammen og lage til enkle produkt på en kreativ og estetisk måte

Klassen deles inn i grupper på 3-4

Temahefte og oppskrifter kan lastes ned fra relatert innhold nederst på siden

 

 

Bilde av en hel rå kyllingKylling 

 

Bilde av kyllingkraft i et litermålKylling kraft

 

 

Bilde av en bøtte med friterte kyllingvingerKentucky fried chicken 

 

Tre ulike kalkunbilder satt isammen til kolasjKalkun 

Dag 1

Klassen møter opp i grupperom. Gjennomgang av fagstoff om fjørfe. Gjennomgang av dagens oppgaver. Skrive arbeidsplan. Etter gjennomgang av fagstoff, og forberedelse, møter alle i produksjonskjøkken i korrekt arbeidsuniform.

Oppgave

Hver gruppe skal

  • Beine ut en kylling (hver person) – inndeling i filet, lår, og vinger
  • Koke kylling kraft (brukes til brun saus for kylling sauté)
  • Klargjøre til Amerikansk stekt kylling "Kentucky fried chicken" – bruk kyllinglår
  • Klargjøre til Amerikanske kyllingvinger "Buffalo wings"
  • Klargjøre til kylling sauté Bonne Femme – Serveres med stekt potet (Chateau potet)
  • Steke Buffalo kyllingvinger - "Buffalo wings"
  • Tilberede Amerikansk stekt kylling "Kentucky fried chicken" - serveres med salat
  • Tilberede dressing til kyllingvinger – blåmuggost dressing
  • Tilberede aioli til kylling
  • Tilberede kylling sauté bonne femme (kylling filet)

Pakking/lagring/merking

Dag 2

Klassen møter opp i grupperom
. Gjennomgang fagstoff om fjørfe (repitisjon). 
Gjennomgang av dagens oppgaver. 
Skrive arbeidsplan

. Etter gjennomgang av fagstoff, og forberedelse, møter alle i produksjonskjøkken i korrekt arbeidsuniform.

Oppgave

Hver gruppe skal

  • Beine ut en stk kalkun – inndeling i lår, bryst (filet) & vinger
  • Koke kraft av kalkunbein (brun saus til kalkunbryst 1 l hver gruppe)
  • Klargjøre for ettermiddag
  • Tilberede snitsel av kalkun med tilbehør – 4 porsjoner
  • Lage urtestekt kalkunbryst med tilbehør (saus, potet, grønnsaker – 4 personer
  • Lage kalkunboller av kalkunlår Bein ut lår – kvernes – lage farse.
  • Tilbehør til kalkunboller – tomatsaus og potetpure.
  • Sile kraft – fryses i poser

Ekstra

Club sandwich

Pakking/lagring/merking
VURDERING: Blir vurdert i uke i praksis og teori.

Lav grad av måloppnåelse

Påpeke dårlig kvalitet på råvarer, Lese og forstå resepter, bruke mål og vekt, delta, finne frem mål og vekt, velge og bruke riktige råvarer.

Middel grad av måloppnåelse

Identifisere, klassifisere, anvende råvarene, øke og redusere i forhold tilantall enheter, regne ut mengde, anvende råvarer fornuftig, nøyaktig.

Høy grad av måloppnåelse

Begrunne avgjørelser, beslutte avgjørelser, velge rett metoder, nøyaktighet, improvisere ved behov, ta initiativ.