Oppgave

Oppgave om mat og kultur

Publisert: 26.01.2016, Oppdatert: 06.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

Legg ekstra merke til om kulturen/landet bruker mer av noen råvarer og krydder enn andre.

 

 

Indisk mat på Grønland, Oslo. Foto.

Informasjon om oppgaven

I teoridelen skal dere intervjue noen fra andre kulturer og finne ut mer om mat og kulturen som dere har valgt. I den praktiske delen skal dere lage og presentere maten.  

Del dere inn i grupper og velg dere en kultur eller et land som dere skal jobbe videre med.

Person som skriver på laptop.Foto Oppgave 1

Samle alle opplysningene i et dokument som dere presenterer for hverandre.

  1. Søk på Internett og bli bedre kjent med mat og kultur fra den kulturen eller det landet dere har valgt.
  2. Intervju personer med ulik kulturbakgrunn om mattradisjoner.
  3. Finn noen oppskrifter som dere skal lage på kjøkkenet.
  4. Lag bestillingsliste på råvarer eller gå ut og handle, fordel arbeidsoppgaver og lag arbeidsplan til kjøkkenøkten.
  5. Planlegg bordpynt til buffébord, som passer til kulturen.

Kokk på restautantkjøkken. Foto.  

Oppgave 2

  1. Lag rettene som dere har valgt ut.
  2. Pynt buffébordet så det får en karakteristisk stil fra kulturen.
  3. Presenter rettene på buffébordet. 
  4. Fortell medelevene om rettene dere har laget.