Fagstoff

Kjøreplan

Publisert: 09.06.2015, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

Sørg for at alle på kjøkkenet og i serveringen har lest grundig gjennom kjøreplanen på forhånd.

Festbord  

Når det skal arrangeres selskaper eller andre større arrangementer, er det vanlig å utarbeide en kjøreplan. Kjøreplanen er en skriftlig oversikt over hva som skal skje under måltidet, og den lages i samarbeid med vertskapet, serveringspersonalet, kjøkkenpersonalet og eventuelt toastmasteren.

For at arrangementet skal bli en suksess, er det viktig å ha en godt planlagt kjøreplan.

I et bryllup er det ofte taler og andre ting som skjer underveis i måltidet. Ved å ha satt opp en tidsplan på dette, unngår vi misforståelser, og vi sikrer kvaliteten på mat og servering.

Når noen av gjestene taler, skal ikke servitørene gjøre noe i lokalet, dette vil virke svært forstyrrende på den som taler og gjestene. Det er også en god ide å legge de fleste talene til etter hovedretten. Noen taler blir lengre enn beregnet, og da er det bedre at hovedretten er servert slik at ikke den blir ødelagt.

Her er et eksempel på en kjøreplan fra et bryllup:

Et eksempel på en kjøreplan. Tabell.

Last ned som PDF-fil:

Eksempel på kjøreplan