Fagstoff

Eksempel på fordeling av 40 gram fett

Publisert: 18.05.2015, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

I en fettredusert kost må det være et minimum på 40 gram fett for hver dag, fordelt på alle måltidene.

 

Noen pasienter vil tåle mer fett, så kosten må derfor tilpasses hver enkelt pasient.

Middag servert på sykehus. Foto.

Her er et eksempel på hvordan man kan fordele 40 gram fett på en dag:

Matvare
Mengde matvare i gram
Mengde fett i gram

Olje eller flytende margarin til matlaging

 5 - 10

 5 - 10

Skummet melk, inkl. matlaging

 750

 0,75

Kjøtt, magert

 150

 2 - 15

Fisk, mager

 200

 1 - 6

Pålegg (mager ost el. magert kjøtt)

 150

 2 - 12

Brød (grovbrød) ca. 8 skiver

 320

 9