Oppgave

Ergonomi i arbeidet

Publisert: 05.05.2015, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Kvinnelig kokk bærer en stabel med gryter. Foto.  

Ergonomi er mer enn variert og god kroppsbruk. I arbeidssammenheng er følgende forhold viktig: Hva slags arbeidsutstyr som brukes, arbeidsplassutforming, hvordan arbeidet utføres, tilgjengelighet av hjelpemidler, organisering av arbeidsoppgaver, syns-, støy- og klimaforhold samt arbeidsmiljøet.

For å ta vare på helsa bør man ha kunnskap om hvordan en kan unngå belastningslidelser ved å bruke gode ergonomiske prinsipper.

 

 

Oppgave

Klassen deles inn i grupper på fire. Hver gruppe skal lage en digital fremstilling av ergonomiske utfordringer i arbeidet, enten på kjøkkenet eller i serveringssalen.

 

  • Gruppen kan velge å lage en film, eller en presentasjon med bilder.
  •  Fremstillingen skal vise praktiske eksempler på hva som som er god ergonomi, og hva som ikke er god ergonomi.
  • Alle gruppene skal fremføre arbeidet sitt for de andre.

 

 

Relatert innhold

Oppgave