Fagstoff

Fjols til fjells

Publisert: 09.04.2014, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Filmregissør Edit Carlmar filmer i Oslo i 1964.Edith Carlmar

Filmografi Edith Carlmar

 

  • Døden er et kjærtegn (1949) 
  • Skadeskutt (1951) 
  • Ung frue forsvunnet (1953) 
  • Aldri annet enn bråk (1954) 
  • Bedre enn sitt rykte (1955) 
  • På solsiden (1956) 
  • Slalåm under himmelen (1957) 
  • Fjols til fjells (1957) 
  • Lån meg din kone (1958) 
  • Ung flukt (1959)

Produksjons-
opplysninger

 

Tittel: Fjols til fjells

 

År: 1957

 

Anbefalt alder: 11 år

 

Regi: Edith Carlmar

 

Manus: Otto Carlmar

 

Skuespillere: Unni Bernhoft, Leif Juster, Willie Hoel, Anne Lise Christiansen, Liv Ullmann, Anne-Lise Wang, Frank Robert, Einar Sissener, Nanna Stenersen

 

Rettighetshaver: Filmveteranene

 

Leverandør: Norgesfilm AS

 

 

Direktelenke til filmen:

Fjols til fjells 

stillbilde fra Fjols til fjellsFjols til fjells

Fjols til fjells

I regissør Edith Carlmars kjente situasjonskomedie fra 1957 gjør portieren Poppe (Leif Juster) og pikkoloen Rudolf (Unni Bernhoft) sitt beste for å gi gjestene ved høyfjellshotellet Hurumhei en fin påskeferie. 

Filmen er regissert av Norges første kvinnelige regissør, Edith Carlmar.

 

Handling

I filmens åpningsscene er det full aktivitet i hotellets resepsjonsområde. Hotellgjestene er alle tidsriktig kledd med skianorakker, ullkofter og strikkede knestrømper. Det er helt fullt på hotellet, gjestene strømmer på, og Poppe har mye å gjøre. Telefonen ringer og Poppe svarer med et konsist "Hurumhei høyfjellshotell" og videre: "Nei, fru Nilsen, det er helt ulaseggjørlig, vi kan ikke oppdrive et værelse her før langt over påske". 

I neste scene har hotelldirektør Granberg en engasjert samtale med sin datter. Han er opprørt over Poppe som har bestilt en beltebil som skal trekke skigjestene opp på fjellet. "Gjestene skal ikke trekkes, de skal gå på ski", uttaler Granberg i en irritert tone. Hotelldirektørens datter blir så sendt på hemmelig visitt til hotellet for å holde et øye med hotelldriften. Hun kler seg ut og går inn i rollen som pikkoloen Rudolf. Det er duket for et humoristisk lystspill med forviklinger, kjappe replikker og misforståelser.

 

Se filmen her: