Fagstoff

Kalde desserter - charlotte, dessertkaker, fløterand, fromasj, fruktdessert og gelé

Publisert: 20.12.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

kollasj med bilder av kalde desserter  

Charlotte
Bilde av en bløtkake  

Charlotte

Dekk en form i bunnen og på sidene med for eksempel rullekakeskiver, kjeks, vafler eller makroner. Bakverket må skjæres og legges slik at formen blir dekket helt og det danner seg et pent mønster. Fyll formen med fromasj, pudding eller krem tilsatt gelatin. Charlotten kjøles ned og hvelves før servering.

Dessertkaker

Dessertkaker kan være svært mange ulike typer kaker, for eksempel bløtkake, napoleonskake, konfektkake, savarin og vannbakkels.

Fløterand  

Dr-Maud fromasj - variant bilde av fruktsalat 

Fromasj

Fromasj består av egg, farin, fløte, gelatin og smaksstoffer.

  • Legg gelatinen i kaldt vann.
  • Pisk kremfløten nesten stiv.
  • Pisk egg og farin til eggedosis.
  • Smelt gelatinen og tilsett smaksstoffet i gelatinen.
  • Når gelatinblandingen er litt varmere enn lunken, tilsettes den i eggedosisen mens du rører raskt.
  • Bland kremen forsiktig inn.
  • Fylles så i former og avkjøles.

Fruktdessert

Frisk eller posjert frukt serveres pent anrettet med garnityr.

Gelé

Gelé lages på basis av sukkerlake som blir smakt til med frukt eller bærsaft, likør eller vin. Blandingen klares med eggehvite og tilsettes gelatin.
Gelé
Oppgaver

Aktuelt stoff for

Relatert innhold