Fagstoff

Desserter

Publisert: 20.12.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

kollasj med bilder av desserter  

bilde av en dessert med bær  
bilde av Bakte epler med sprø topping og vaniljesausBakte epler med sprø topping og vaniljesaus

Husk at desserten skal være en opplevelse både for øye og gane. Det er derfor særdeles viktig å følge oppskriftene nøye, bruke riktig metode og smakfull pynt.

Inndeling av desserter

  • isdesserter
  • kalde desserter
  • varme desserter
  • dessertsauser

Sukkerlake

Sukkerlake er en viktig bestanddel i mange desserter.

bilde av Sabayonne med friske bær tilsatt KahluaSabayonne med friske bær tilsatt Kahlua bilde av en 17. mai is servert som kake i glassform  

Sukkerlake i baumégrader

Vann 

Sukker 

Baumégrader 

1 l

100 g

1 °Bé

1 l

200 g

5 °Bé

1 l

300 g

9 °Bé

1 l

400 g

13 °Bé

1 l

500 g

17 °Bé

1 l

600 g

21 °Bé

1 l

700 g

25 °Bé

1 l

800 g

29 °Bé

1 l

900 g

33 °Bé

1 l

1000 g

37 °Bé

Baumégrader er målenhet for en væskes tetthet, kg per dm³. Målenheten er oppkalt etter den franske fysikeren Antoine Baumé.

Oppgaver

Aktuelt stoff for

Relatert innhold