Fagstoff

Hovedmåter å tilberede grønnsaker på - farsering, fritering, glasering og gratinering

Publisert: 19.12.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

kollasj med grønnsaker  

Farsering

Farsering av kål  Farsering av tomat  

Fritering

Grønnsakene friteres på tre måter:
  • naturell
  • vendt i hvetemel
  • dyppet i frityrrøre

Naturell

Grønnsakene stekes i frityren ved 160 °C. Ta dem opp fra frityren når de er gylne og sprø. Fettet ristes av og grønnsakene legges på porøst papir for å fjerne overflødig fett.

Vendt i hvetemel

Denne metoden blir helst brukt til grønnsaker med lite stivelse. Grønnsakene stekes i frityr ved 160 °C.

Dyppet i frityrrøre

Dypp grønnsakene i frityrrøre. Legg dem raskt i frityren som har en temperatur på 160 °C. Ta opp grønnsakene når de er gyllenbrune. Rist fettet godt av og legg grønnsakene på porøst papir.

Glasering

Glasering  

Gratinering 
Oppgaver

Aktuelt stoff for