Fagstoff

Hovedmåter å tilberede kjøtt på

Publisert: 25.11.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

kollasj med bilder av kjøtt  

bilde av Porterglasert spareribs med øl og gresskarPorterglasert spareribsbilde av Indiske kjøttboller med safranrisIndiske kjøttboller med safranris

Hovedmåter å tilberede kjøtt på

  • bresert
  • dampet
  • farsert
  • fritert
  • glasert
  • gravet
  • kasserollestekt
  • kokt   
  • sous vide
  • rått
  • saltet ev. røykt og tørket
  • sautert
  • stekt i ovn
  • stekt i panne
  • stekt på grill/spyd
  • som pålegg

 

bilde av Ferskt kjøtt og løksausFerskt kjøtt og løksausbilde av Suppe med ferskt kjøtt og melbollerSuppe med ferskt kjøtt og melboller

Forberedende tilberedning av kjøtt

Blansjering

Blansjering bruker vi for kjøtt som skal kokes. Ved blansjering får kjøttet en lysere farge, og kraften blir klarere.

  1. Vask kjøttet godt i kaldt vann.
  2. Legg det i en kjele med kaldt vann. Vannet må dekke kjøttet.
  3. Kok opp til kokepunktet og skum under oppkoking.
  4. Ta opp kjøttet og skyll det i lunkent vann før endelig tilberedning begynner.

Blansjering  

Oppgaver

Aktuelt stoff for