Fagstoff

Blekksprut og kråkeboller

Publisert: 20.11.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

kollasj med bilder av blekksprut

Blekksprut  

bilde av Kråkeboller og kråkebollerognKråkeboller og kråkebollerogn

Kråkebolle (sjøpinnsvin)

Det som er spiselig på kråkebollen, er rogna eller melken, som sitter som fem drueklaser under skallet i toppen av kråkebollen.

Åpne kråkebollen ved å stikke en saks gjennom skallet, og klipp rundt munnåpningen, eller hogg toppen av bollen med en skarp, tung kniv.

Rogna/melkeklasene kan spises direkte eller tilsettes litt sitron.

bilde av en åpnet kråkebolle klar til å spisesEn åpnet kråkebolle klar til å spises   

Relatert innhold

Aktuelt stoff for