Fagstoff

Måter å tilberede fisk på - raket, rå, spekesaltet, saltet og røykt

Publisert: 18.11.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

bilde av Rakfisk anrettet på tallerken med løk, egg, poteter, smør, lefse, flatbrød, rømme, purre, øl og akevittRakfisk 

Rakfisk

Fra gammelt av har en brukt ferskvannsfisk som ørret og sik på 200–600 g til rakefisk. I dag er det mye oppdrettsfisk (regnbueørret) som går til raking. Den veier vanligvis 700–1000 g.

På grunn av faren for botulisme setter tillaging av rakefisk store krav til hygienen. Fisken må ikke komme i kontakt med jord.

Rakfisk  

kollasj av rå fisk  

Rå fisk  Saltet og røykt fisk  Spekesaltet fisk