Fagstoff

Måter å tilberede fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, gravet og grillet

Publisert: 18.11.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Fiskegryte Fritert fisk Gratinert  kollasj med gravet fisk, gravet makrell og gravet laks  Gravet Grillet fisk 

Grillet laks med salsa av ananasbilde av Grillet abborGrillet abbor

Til grillsteking egner små eller mellomstore feite fisker seg best.

Mellomstore fisker snitter vi i siden med kniven, slik at varmen raskere trenger inn til beinet.

Fiskestykkene pensles med smeltet margarin eller olje og tilsettes de krydderne vi ønsker.

Grill fisken med en temperatur som sikrer gjennomsteking samtidig som den blir tilstrekkelig brunet. Ved hurtig bruning må vi sette av plass med svak varme for å gjennomsteke fisken.

Ved bruk av trekull- eller gassgrill med glødende kull er det viktig å ha en dynkeflaske klar for å slukke stikkflammer.

Relatert innhold