Fagstoff

Forberedende tilberedning av poteter

Publisert: 19.08.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

kollasj av fløtestuede poteter og gratinerte poteter Poteter som er forkokt, er ikke ferdig tilberedt, men de er klargjort for videre tilberedning.

Vi forkoker poteter i:

  • olje
  • vann

I olje

Tørk de ferdigkuttede potetbitene i papir. Kok dem nesten igjennom i olje ved cirka 135 °C. Etter forkokingen legger vi dem på papir til avrenning. 

I vann

Legg potetene i kokende vann som så vidt dekker dem, og la dem trekke i 2–6 minutter, alt etter størrelse og fasong.

Forkoking av poteter  
Potettilberedninger som skal forkokes i olje:

  • poteter frites
  • pont-neuf

Potettilberedninger som skal forkokes i vann:

  • fondantpoteter
  • kokottpoteter
  • nøttepoteter
  • pariserpoteter
  • rissoléepoteter
  • slottspoteter
Oppgaver

Aktuelt stoff for

Relatert innhold