Fagstoff

Veneto

Publisert: 08.07.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Stemningsbilder fra Veneto i Italia. Båter i kanalen. Vindruer og en flaske Soave.  

Kart over vinområdene i nordøst-ItaliaKart over vinområdene i nordøst-Italia 

Regionen Veneto

Regionen Veneto ligger øst for Gardasjøen mellom byene Verona og Venezia. Av røde viner er det de to lette rødvinene Bardolino og Valpolicella som er mest kjent. Valpolicella kalles ofte Italias «Beaujolais», mens Bardolino kan gå mot rosé. Begge kan med fordel drikkes noe avkjølt. Om Valpolicella har tilføyelsen Amarone, er den fyldigere og har et litt syrlig, bittert preg. Det lages flere hvitviner, men Soave er utvilsomt den som er kjent hos de fleste. Den er stort sett tørr, men ikke syrlig.

Til mat

Valpolicella classico passer til lyst kjøtt, koldtbord og til torsk. Bardolino går til lyst kjøtt, koldtbord, fisk og orientalsk mat.
Soave er en grei fiskevin, og noen av disse vinene passer også til skalldyr.Kollasj: Merluzzo al forno og Soave Classico San VincenzoPå bildet ser du Soave Classico San Vincenzo, en smak av Venezia, og Merluzzo al forno (torsk med potet, oliven og tomater). 

Relatert innhold