Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Slokkemidler i hotell

Et hotell inneholder mange ulike virksomheter og lokaler. Derfor kan det oppstå ulike typer branner som krever forskjellige slokkemidler.
Mann i kokkeklær på et travelt restaurantkjøkken er i ferd med å dandere en tallerken med mat. En annen kokk arbeider i bakgrunnen. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Ulike branntyper i hotell

Et hotell har mange forskjellige typer virksomheter: kontorer, konferansesaler, grupperom, vaskeri, treningssenter, restauranter, kjøkken, områder for IT-virksomhet, gjesterom, resepsjon, korridorer m.m. Derfor er det mange ulike typer branner som kan oppstå på et hotell. Vi må vite hvilke typer slokkemidler som kan brukes for å bekjempe de ulike branntypene.

Oppgaver

1. Hva slags håndslokkemidler vil du anbefale å plassere som nærmeste slokkemiddel på følgende steder i hotellet, og hvorfor? Det er mulig med flere alternativer.

Plassering av slokkeutstyr

Hvor

Type

Hvorfor

Kjøkken

Dataserver-rom

Resepsjon

Utenfor gjesterom

Administrasjon

Konferansefløy

2. Vurder fordeler og ulemper med skumapparater sammenliknet med pulverapparater.

3. Hva slags branner skal vi ikke forsøke å slokke med vann?

CC BY-SASkrevet av Pål-André Hansen. Rettighetshavere: NKI Forlaget og Amendor AS
Sist faglig oppdatert 12.05.2018

Læringsressurser

Konflikt- og nødsituasjoner