Fagstoff

Rosévin

Publisert: 05.04.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Kollasj: rosevin

Rosévin

Rosévin kan ha litt forskjellige fargenyanser, men er rosa eller lys rød. Mange tror at en får den rosa fargen ved å blande rødvin og hvitvin, men det er ikke tilfelle. Rosévin lages av blå druer med en maserasjonstid som er kortere enn for rødvin.

Du husker kanskje at rødvin gjærer cirka en uke med skall/stein. Ved rosévin varer maserasjonen fra 12 timer til to–tre døgn, og det er grunnen til fargenyansene. Når maserasjonstiden er over, presses druemassen, og resten av gjæringstiden foregår som ved hvitvin: uten skall og stein. Rosévin finner vi både i tørre og halvtørre typer samt noen som er svakt perlende, altså litt musserende. Rosévin har egentlig hvitvinskarakter og serveres i hvitvinsglass med hvitvinstemperatur. Rosévin kan brukes til lyst kjøtt og til koldtbord/smørbrød der det serveres både kjøtt og sjømat.grafisk framstilling av rosévinproduksjon

Relatert innhold