Aktualitet

Se film på NDLA

Publisert: 20.02.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

logo aktualitet  

Dette er saken

NDLA og Norgesfilm AS har inngått et samarbeid om visning av film og filmklipp på ndla.no fra skolestart 2013.

 

Strømmetjenesten er gratis for brukerne, og vil inngå i flere fag på NDLA.

 

Norgesfilm AS

Jan Robert Jore lanserer Fimarkivet på nettNorgesfilm lanserer Filmarkivet.   

Norgesfilm AS digitaliserer og distribuerer film på nett via klikketjenesten Filmarkivet.no.

 

Norske skoler og biblioteker kan abonnere på Filmrommet.no.

 

Filmplakat Tuba AtlanticDen prisbelønte kortfilmen Tuba Atlantic er en av filmene som blir tilgjengelig på ndla.no. 

scenebilde fra filmen VeiviserenVeiviseren blir kanskje en av filmene som blir tilgjengelig på NDLA neste skoleår. 

NDLA lanserer strømmefilm

Fra og med skolestart høsten 2013 vil du kunne se film gratis på NDLA. Filminnhold og strømmeløsninger leveres av Norgesfilm AS, som til nå har distribuert filmtjenester mot betaling til norske skoler via Filmrommet.

I første omgang er det etablert et pilotprosjekt, der NDLA har valgt ut en spillefilm, to kortfilmer og 25 filmklipp som kan vises fra flere fag på NDLA.

Film er viktig i en rekke fag og mulighetene er mange. Vi starter i det små, men hvis skolene liker tjenesten, ønsker vi å utvide repertoaret i 2014, sier leder for NDLA, Øivind Høines.

Daglig leder i Norgesfilm, Anders Koppang-Grønn, sier at NDLAs ønske om en brukervennlig strømmeløsning for film er helt i tråd med den generelle etterspørselen selskapet ser innen skoleverket. Sammen med Norsk filminstitutt leverer Norgesfilm landets eneste strømmetjeneste for skoler og bibliotek, Filmrommet.no.

Du bestemmer hvor, når og hva du vil se

Filmtjenesten til NDLA er basert på Filmrommet.no, men der Filmrommet.no i all hovedsak benyttes av lærere i undervisningssammenheng, vil NDLAs løsning rette seg direkte mot elevene. De får nå selv tilgang til å bestemme hva og når de vil se, innen de rammene og det filmtilbudet som NDLA har definert.

Filmhistorie og filmanalyse

I mediekunnskap vil filmene i første omgang bli en del av læringsressursene i filmhistorie og filmanalyse. Redaksjonen vil lage arbeidsoppgaver i filmanalyse til de tre filmene som elevene får tilgang til i sin helhet høsten 2013.

Filmlærer Sissel Stokkedal ved Elvebakken videregående skole har fått oppdraget med å velge ut de mest aktuelle klippene fra norsk og internasonal filmhistorie.