Fagstoff

Kalde grunnsauser

Publisert: 20.03.2013, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Sennepssaus

En saus er laget av kraft/væske og jevning. Sausen kan også tyknes med egg, fløte eller crème fraîche. En saus kan også være en emulsjon, som majonessauser.
Kalde sauser lages vanligvis ut fra olje/eddik, majones, crème fraîche, rømme, yoghurt og andre kalde sauser (chaud-froid, cumberlandsaus, pepperrotkrem mfl.).

 

Kalde grunnsauser kan deles inn i:

  • Sauser av olje/eddik: meksikansk salsa, ravigotesaus, sennepssaus med dill
  • Sauser av majones: tartarsaus, remuladesaus, chantillysaus
  • Sauser av crème fraîche, rømme eller yoghurt: chilisaus, karsesaus
  • Andre kalde sauser: chaud-froidsaus, cumberlandsaus, kremsaus, myntesaus, pepperrotsaus

(Aromatisert smør − ansjossmør, basilikumsmør, hovmestersmør, hummersmør, kaviarsmør, krepsesmør, dillsmør, cobertsmør)

Relatert innhold