Oppgave: Arbeidsoppdrag

Desserter tilberedningsmetoder – temaoppgave

Publisert: 02.01.2013, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Bærkompott

Dette er en oppgave hvor du må bruke kunnskapene dine til forskjellige tilberedningsmetoder for desserter.

SjokolademousseSjokolademousse  

EplekakeEplekake  

SorbetSorbet  

Målet med denne oppgaven er at du skal

  • vise at du kan benytte forskjellig tilberedningsmetoder for desserter

Informasjon til oppgavene
Klassen deles inn i grupper på 3 eller 4. Den teoretiske oppgaven løses som en kombinert skoleoppgave og hjemmearbeid. Den praktiske oppgaven løses på skolen.

Teoretisk oppgave:
Dere skal sette opp et forslag til en ny dessertmeny for Ternen restaurant i Kristiansand. Kjøkkensjefen ønsker 6 forskjellige desserter som passer i julesesongen.

Han påpeker at han ønsker variasjon mellom varme og kalde desserter.

Det må følge med oppskrift til alle forslagene. Denne leveres inn til avtalt tid for veiledning og tilbakemelding.

Beregning av mengde til 4 personer.

Praktisk oppgave:
Gruppene lager to av dessertene fra den teoretiske delen. Hver dessert skal beregnes til 4 personer.

Etter avtale med læreren skal alle desserter serveres til prøvesmaking. Som oppsummering av undervisningsøkten skal hver gruppe forklare fremgangsmåten for sine desserter for resten av klassen.

Tidspunkt for servering avtales med læreren.

Vurdering:
Dere blir vurdert etter

  • smak og konsistens på dessertene deres
  • helhetlig inntrykk av dessertforslagene
  • variasjon i smak, farge og tilberedningsmetoder
Oppgaver

Aktuelt stoff