Oppgave: Arbeidsoppdrag

Grønnsaker tilberedningsmetoder - temaoppgave

Publisert: 02.01.2013, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Gryte grønnsak

Dette er en oppgave hvor du må bruke kunnskapene dine om forskjellige tilberedningsmetoder for grønnsaker og om forskjellige grønnsaker og deres egenskaper.

Posjerte grønnsakerPosjerte grønnsaker  

Røkt makrell fiskekake med ertepureRøkt makrellfiskekake med ertepure   

Grillet grønnsakerGrillede grønnsaker 

 

Målet med denne oppgaven er at du skal

  • vise at du kan benytte forskjellig tilberedningsmetoder for grønnsaker
  • vite hvilke bruksområder de forskjellige grønnsakene har

Informasjon til oppgavene
Klassen deles inn i grupper på 3 eller 4. Den teoretiske oppgaven løses som en kombinert skoleoppgave og hjemmearbeid. Den praktiske oppgaven løses på skolen.

Teoretisk oppgave:
Dere skal sette opp tre hovedretter til en à la carte-meny. Hver rett skal ha tre forskjellige grønnsaker som garnityr, og de skal tilberedes på forskjellige måter. Dere velger selv om dere vil bruke kjøtt eller fisk som hovedråvare.

Dere må skrive oppskrifter til alle de tre rettene. Mengdeberegning til 4 personer.

Praktisk oppgave:
Gruppene lager en av hovedrettene fra den teoretiske delen. Hver hovedrett skal beregnes til 4 personer.

Hver gruppe dekker sitt bord til 4 gjester.

Etter avtale med læreren skal alle rettene serveres til prøvesmaking. Som oppsummering av undervisningsøkten skal hver gruppe forklare fremgangsmåten for sine grønnsakretter for resten av klassen.

Tidspunkt for måltidet avtales med læreren.

Vurdering:
Dere blir vurdert etter

  • smak og konsistens på grønnsaktilberedningene
  • hvor egnet tilberedningsmetoden er til grønnsakene
Oppgaver

Aktuelt stoff