Oppgave: Arbeidsoppdrag

Poteter tilberedningsmetoder - temaoppgave

Publisert: 02.01.2013, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Målet med denne oppgaven er at du skal:

  • vise at du kan benytte forskjellig tilberedningsmetoder for poteter
  • vite hvilke bruksområder de forskjellige potetsortene har

 

Vurdering:

De blir vurderte etter

  • smak og konsistens på potetrettene 
  • relevant og riktig informasjon i den brosjyren dere lager

Potetskreller   

Informasjon til oppgavene

 Dere må planlegge oppgavene slik at dere kan jobbe med både den teoretiske og den praktiske oppgaven samtidig. Det er satt av en undervisningsøkt på 7 timer til oppgavene. Klassen deles inn i grupper på 3 eller 4 elever.

 

Teoretisk oppgave:

Poteter  

Dere skal lage en brosjyre som viser en oversikt over 6 forskjellige potetsorter (valgfrie).

 

Informasjonen som skal være med, er:

  • navn
  • bruksområder (mos, salat, kokte, bakte, lefser, osv.)
  • utseende
  • oppskrifter på de to tilberedningene deres med bilde av ferdig rett. Se praktisk oppgave

 

Praktisk oppgave

Kokker lager mat

 

Hver gruppe får utlevert 1 kg poteter hver. Dere må selv bestille den sorten dere ønsker å benytte til de oppskriftene dere har fått.

 

  • Etter avtale med læreren skal dere servere alle rettene til prøvesmaking.
  • Som oppsummering av undervisningsøkten skal hver gruppe forklare framgangsmåten for potetrettene for resten av klassen.

 

Annen info:

Gruppe 1 lager remulade.

Gruppe 2 lager grønn salat.

Gruppe 3 lager bearnéssaus.

Gruppe 4 dekker bordene.

 

Dere må avtale tidspunkt for måltid og mengder med læreren.

 

Gruppe 1

Dere skal lage

  • fløtegratinerte poteter
  • potetmos

Gruppe 2

Dere skal lage

  • pommes frites
  • nøttepoteter

Gruppe 3

Dere skal lage

  • slottspoteter
  • bakte poteter

Gruppe 4

Dere skal lage

  • cendrepoteter
  • dampkokte poteter

 

Oppgaver

Aktuelt stoff