Oppgave

Bakerens eget språk

Publisert: 26.06.2012, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Bakerens eget språk

bilde av en bakerBaker

 

Begreper

utmalingsgrad
elte
liggetid
emne
oppslag
raske
stryke
snitte
herteovn

Filmen handler om ulike arbeidsmetoder knyttet til baking. Metodene blir demonstrert og forklart gjennom tydelig bruk av begreper.

Spørsmål

  1. Hva menes med utmalingsgrad?
  2. I filmen nevnes siktet hvetemel. Prøv å finne ut hva siktet mel er for noe.
  3. Hva skjer under elteprosessen?
  4. Hvilke konsekvenser har det for elteprosessen om du bruker fint eller grovt mel?
  5. Hvordan kan du sjekke konsistensen på deigen?
  6. Hva skjer under liggetiden?
  7. Hva er forskjellen på emne og oppslag?
  8. Hvorfor er det viktig at emnene veies?
  9. Forklar begrepet raske.
  10. Hvilke ingredienser påvirker hevingen?
  11. Hvorfor er det best å bruke rugmel dersom man skal strø mel over brødet før steking?  
  12. Hvorfor snittes bakst før steking?
  13. Hva brukes en herteovn til?
  14. Varme bakevarer pakkes i papir. Hvorfor?

Praktisk oppgave

Lag en gjærdeig, og del den i to. Hev den ene halvdelen i raskeskap og den andre under klede på bakebordet. Beskriv forskjellen på hevingen.

bilde av et fullkornsmørbrødFullkornsmørbrød 

Relatert innhold