Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Hva kan du om Næringsmiddelhygiene?

I disse oppgavene skal du/dere blant annet se på hvor grensene for hygiene går. Finnes det noen grenser? Kan hygienekravene bli for strenge?
Håndvask i servant. foto.
Åpne bilde i et nytt vindu
  1. I hvilken grad bør kravet til hygiene sette grenser for servicetilbud? Se filmen Service kontra hygiene og drøft dette.
  2. Hvordan vil du tilrettelegge opplæring i næringsmiddelhygiene for de ansatte i forhold til de arbeidsoppgaver de skal utføre? Lag en plan.
  3. Lokalene må være beskyttet mot dannelse av kondens og mugg på overflatene, og de må ha egnede temperaturforhold for hygienisk bearbeiding og lagring. Hvordan vil du sikre dette?
  4. Går det en grense mellom rimelige hygienekrav og rent pirk? Se video om Restauranthygiene - Bagatelle og drøft hvor dere mener grensen går.
  5. Lag en skisse av et vaskerom for ansatte som tilfredsstiller alle krav.
  6. Finn ut kravene for temperaturer for oppbevaring av næringsmidler. Hvordan og hvor ofte vil du kontrollere at temperaturene holdes?

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Egil Eikvil.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Trygg mat