I disse oppgavene skal du/dere blant annet se på hvor grensene for hygiene går. Finnes det noen grenser? Kan hygienekravene bli for strenge?
- I hvilken grad bør kravet til hygiene sette grenser for servicetilbud? Se filmen Service kontra hygiene og drøft dette.
- Hvordan vil du tilrettelegge opplæring i næringsmiddelhygiene for de ansatte i forhold til de arbeidsoppgaver de skal utføre? Lag en plan.
- Lokalene må være beskyttet mot dannelse av kondens og mugg på overflatene, og de må ha egnede temperaturforhold for hygienisk bearbeiding og lagring. Hvordan vil du sikre dette?
- Går det en grense mellom rimelige hygienekrav og rent pirk? Se video om Restauranthygiene - Bagatelle og drøft hvor dere mener grensen går.
- Lag en skisse av et vaskerom for ansatte som tilfredsstiller alle krav.
- Finn ut kravene for temperaturer for oppbevaring av næringsmidler. Hvordan og hvor ofte vil du kontrollere at temperaturene holdes?
Relatert innhold
Nettside hos nhoreiseliv.no
Nettside hos lovdata.no
CC BY-SASkrevet av Egil Eikvil.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019