Hopp til innhold

Fagstoff

Måter å tilberede fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, gravet og grillet

Det er mange måter å tilberede fisk på. Her lærer du om fiskegryte, fritert, gratinert, gravet og grillet fisk.
Fiskegryte
Åpne bilde i et nytt vindu
Fritert fisk
Åpne bilde i et nytt vindu
Gratinert
Åpne bilde i et nytt vindu
Gravet
Åpne bilde i et nytt vindu
Grillet fisk
Åpne bilde i et nytt vindu

Til grillsteking egner små eller mellomstore feite fisker seg best. Mellomstore fisker snitter vi i siden med kniven, slik at varmen raskere trenger inn til beinet.

Fiskestykkene pensles med smeltet margarin eller olje og tilsettes de krydderne vi ønsker.Grill fisken med en temperatur som sikrer gjennomsteking samtidig som den blir tilstrekkelig brunet. Ved hurtig bruning må vi sette av plass med svak varme for å gjennomsteke fisken. Ved bruk av trekull- eller gassgrill med glødende kull er det viktig å ha en dynkeflaske klar for å slukke stikkflammer.

CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Tilberedning av fisk